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Dipartimento di Bioscienze e tecnologie agro-alimentari e ambientali
Scienze e tecnologie alimentari
Anno Accademico 2021/2022
Opzionali
STAILP21/22
Materiale di approfondimento
Biogenic amine content and microbiological profile of Pecorino di Farindola cheese
Biogenic amine content and microbiological profile of Pecorino di Farindola cheese
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Schirone et al. 2011.pdf
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Regolamento CE N. 178/2002
Regolamento CE N. 852/2004
Regolamento CE N. 853/2004
Regolamento UE N. 1169/2011
Regolamento CE N. 2073/2005
Regolamento CE N. 165/2010
Latte crudo-Requisiti sanitari-Criteri microbiologici
RASFF - Relazione 2020
Frodi: Definizioni e normativa
Identificazione frodi in latte e derivati
Formaggi - Produzione e difetti
Criteri di sicurezza alimentare e criteri di igiene di processo
Tiramina e altre amine biogene
Burro
Yogurt
Chapter - Raw milk
Food frauds: Global incidents and misleading situations
Detection of undeclared bovine milk in different food matrices by a multi-technique approach
Diversity and classification of cheese varieties: An overview
High content of biogenic amines in Pecorino cheeses
EFSA Journal (2011) - Scientific Opinion on risk based control of biogenic amine formation in fermented foods
Budhkar et al. 2014- Cream and butter
Lattiero-caseari- tendenze e dinamiche recenti
Review on factors affecting and control of post-acidification in yoghurt and related products